Wandelsport Vlaanderen nummer 3494
Wandelclub " de Schooiers" Wichelen VZW
Sponsored by
Onze club
Graag willen we ons via deze weg even voorstellen.

Korte historiek
Wandelclub "de schooiers" werd opgericht op zaterdag 30 september 2006. Vanaf 2007 organiseerde de vereniging zelf wandelingen. Wat later ook daguitstappen en korte busreizen, ideaal om de groepsgeest te versterken. We open u op onze activiteiten te mogen begroeten!

Ligging
Wichelen is een dorp langs de oevers van de Schelde en telt naast de hoofdgemeente twee deelgemeenten: Schellebelle en Serskamp. Deze Oost-Vlaamse, typisch landelijke gemeente, gelegen in de driehoek Gent - Aalst - Dendermonde heeft heel wat bezienswaardigheden.
De Wichelse reuzen, onze twee beren (een Wichelse en een Schellebelse versie) en Schellebelle potjesmarkt zijn tot ver buiten de gemeentegrenzen bekend.
Ons Schooiersbier, koel en schuimend opgediend, maakt een verblijf in onze gemeente nog aangenamer.
Organisaties
Per jaar organiseert onze club drie wandeldagen:
In het voorjaar de “Bergenmeersentocht” en de "Hovaardige Boer Wandeling".

In de zomer de “Nonnenbostocht”, in de volle kerstsfeer onze gekende “Schooierstocht”. Ze starten afwisselend in Schellebelle, Lede, Serskamp en Wichelen.

Nevenactiviteiten
Wandelclub “de Schooiers” Wichelen vzw wil niet alleen borg staat voor de eigen wandeltochten, maar ook voor heel wat andere activiteiten die aangeboden worden aan onze leden.
Naast onze tochten organiseren wij regelmatig busreizen naar andere clubs. Om “de Schooiers” extra bekendheid te bezorgen vragen wij onze leden zo veel mogelijk deel te nemen aan de “voorkeurstochten”. Zo doen we de clubs die ons met meerdere stappers bezochten, op onze beurt, ook een plezier.
Iedereen blijft natuurlijk vrij.