Voorstelling

Graag willen we ons even voorstellen...

Korte historiek
Wandelclub "De Schooiers" werd opgericht in Wichelen op 30 september 2006. Vanaf 2007 organiseerde de vereniging zelf wandelingen. Wat later werden ook daguitstappen en korte busreizen georganiseerd, ideaal om de groepsgeest te versterken. We hopen u op onze activiteiten te mogen begroeten!

Schooiers
De scheldnaam die tegenwoordig als roepnaam voor de Wichelaars gebruikt wordt is "Wichelse Schooiers". Deze term komt voort van het feit dat in een bepaalde wijk in Wichelen aan de Schelde, Bohemen genaamd, er gedurende een lange periode in de geschiedenis een grote groep zigeuners verbleef, die bij de aanmerende schepen gingen schooien (bedelen), maar deze evengoed beroofden.

Organisaties
Per jaar organiseert onze club vier wandeldagen: In het voorjaar de Hovaardige Boer Wandeling, in de zomer de Meersentocht en de Schooierstocht en in het najaar de Nonnenbostocht. Ze starten respectievelijk in Lede, Schellebelle, Wichelen en Serskamp.

Nevenactiviteiten
Wandelclub De Schooiers Wichelen vzw wil niet alleen borg staan voor de eigen wandeltochten, maar ook voor heel wat andere activiteiten die aangeboden worden aan onze leden. Naast onze tochten organiseren wij regelmatig busreizen naar wandelingen van andere clubs. Om De Schooiers extra bekendheid te bezorgen vragen wij onze leden zo veel mogelijk deel te nemen aan de "voorkeurstochten". Zo doen we de clubs die ons met meerdere stappers bezochten, op onze beurt ook een plezier. Iedereen blijft natuurlijk vrij.

Ligging
Wichelen is een dorp langs de oevers van de Schelde en telt naast de hoofdgemeente twee deelgemeenten: Schellebelle en Serskamp. Deze Oost-Vlaamse, typisch landelijke gemeente, gelegen in de driehoek Gent - Aalst - Dendermonde heeft heel wat bezienswaardigheden. De Wichelse reuzen, onze twee beren (een Wichelse en een Schellebelse versie) en Schellebelle potjesmarkt zijn tot ver buiten de gemeentegrenzen bekend. Ons Schooiersbier, koel en schuimend opgediend, maakt een verblijf in onze gemeente nog aangenamer.